Грегъри Нелсън нападна Ботев за пари, Йотков му отговори!

Нападателят Грегъри Нелсън, чийто договор с Ботев изтича днес, нападна клуба и заяви, че ще го съди във ФИФА. В интервю за „Тема спорт“ холандецът обяви, че е останал крайно разочарован от отношението на ръководството към него.

28-годишният футболист пристигна при канарчетата в началото на октомври 2015 със свободен трансфер. През изминалата кампания той бе водеща фигура в състава и записа 15 срещи в А група, в които реализира 4 попадения.

„Първо искам да кажа, че не бих посъветвал никого да подписва с този отбор. Там се държат лошо с всички. Те искаха да остана и да преподпиша, но аз отказах категорично.
Възнаграждението, което ми даваха, бе 8 хиляди евро. Това беше много над тавана за заплати, който е 3 хиляди евро. Въпреки това аз им казах, че не искам да оставам и желанието ми е да си тръгна.

След това започнаха да се държат много лошо с мен. Казаха, че вече не ме харесват като футболист, играел съм слабо. Не съм им бил трябвал, като искам, можело да си ходя. Чудя се как няколко дни преди да ми обявят тези неща, ми предложиха договор за 8 хиляди евро и ме молиха да не напускам…

Ще ви разкрия, че когато раздаваха заплатите за месец май, единственият, на когото не платиха, бях аз. Нееднократно говорих и с Асен Караславов, и с Георги Марков. Всеки път ми повтаряха едно и също: „Ще ти платим, не се притеснявай“. Звънях им в понеделник, те ми отговаряха, че ще ми платят във вторник. После вторник стана сряда и така вече 3 седмици. Това обаче още не се е случило. Да не говорим, че ми дължат и още две заплати – за април и за юни. Когато бях в ЦСКА, също имаше проблеми с парите, но всичко се плащаше, макар и със закъснение. За сравнение между двата клуба и дума не може да става. При червените имаше далеч по-добра организация, отколкото в Ботев. И сега, ако някой играч ме попита кой да избере между двата, ще кажа ЦСКА.

Нямах никакви проблеми с феновете, те са страхотни. Нито съм имал проблеми с Николай Костов. С него и двамата му асистенти работих прекрасно. разочарован съм единствено от ръководството“, заяви Грегъри Нелсън.

Административният директор на Ботев (Пловдив) Иван Йотков веднага отговори на обвиненията.

„Грегъри Нелсън има договор с Ботев до 10 юни. Този договор не е прекратен. Ние постъпихме коректно с футболиста и го пуснахме на 27 май, а можеше да го оставим в Пловдив до изтичането на контракта. Заплатите на Ботев се плащат по следния начин – за май например, падежът е днес- 10 юни.

Така че претенциите на Нелсън са безсмислени. Имало е забавяне на заплатите в клуба, но то е било само с няколко дни. За април Нелсън, както и всички останали в клуба, са си получили заплатите.

Днес е падежът за май месец. За десетте дни от договора на Нелсън за юни месец, парите трябва да бъдат преведени на 10 юли. Повече от това няма какво да коментирам“, заяви Йотков.

Подобни статии

Top