Грегъри Нелсън ще дебютира за Ботев срещу Пирин

Ботев (Пловдив) успя да разреши проблема около последното си ново попълнение Грегъри Нелсън. 27-годишно-то холандско крило се очаква да бъде уреден с картотека в БФС за предстоящото домакинство на Пирин (Благоевград), съобщава „7 дни спорт“.

Грегъри е осигурил на клуба предишния си договор с Металург (Донецк). Холандецът е предоставил контракта, след като неговият екземпляр е бил намерен в родния Амстердам. Ботев не успя да изиска навреме жълтата му карта от украинската футболна федерация заради липсата на въпросния документ. Затова той остана извън сметките за пловдивското дерби.

До проблема се стигна, след като Металург бе закрит вследствие и на бомбардировките в Донецк преди месеци. От „Коматево“ не успяваха да се свържат с някого от бившата администрация на украинския клуб, за да изискат договора, който беше необходим за вписване в компютърната система на ФИФА, за да се установи приключването на взаимоотношенията му. „Жълто-черните“ вече изискаха жълтата му карта, очаква се той да бъде уреден с права до петъчния мач с Пирин.

Снимка:  botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top