Григор Димитров: Винаги съм гледал да вървя след целите си и да се боря до край

Най-добрият ни тенисист даде интервю пред българските медии, в навечерието на турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид

Григор Димитров, който е от няколко дни в Мадрид, даде емоционално интервю пред българските медии, в навечерието на турнира от сериите Мастърс 1000. Той заяви, че отново чака българската подкрепа да му помогне да се представи още по-добре на корта. Димитров е поставен под №9 в основната схема на турнира в Мадрид и по право пропуска откриващия кръг, а във втория го очаква мач срещу германеца Яник Ханфман или чеха Якуб Меншик.

„Винаги съм гледал да вървя след целите си и да се боря до край. Това ми е било може би едно от най-силните качества през всички години. Има моменти, в които не играеш добре, не се справяш добре с нещата. Но това е нещо, което винаги съм си го казвал – никога да не се отказвам до края“, сподели Димитров.

Харесвам работата си, харесва ми колко усилия трябва да влагам всеки един ден. През последните месеци играя солиден тенис, и когато тези неща са на добро ниво, имам шанс срещу всеки“, смята топтенисистът на България.

Григор Димитров, заяви, че в последните месеци се наслаждава повече на играта си.

„Гордея се с нещата които правя, не само като играч, а и като мъж. Когато имаш опит зад себе си е доста добре“, сподели българинът.

„Влизането обратно в Топ 10 е една много добра новина за всички нас като отбор. И това е нещо, което всеки един от нас гледа да се фокусира изцяло и да не мислим колко са добри резултатите, или не“, добави още 32-годишният тенисист.

Той е категоричен, че никой не може да го постави под напрежение, така както самият той може.

„Живея по начина по който искам, играя по начина по който аз искам. Тичам в собственото си състезание в момента“, завърши 10-ият в световната ранглиста българин.

Източник: БНТ