Григор Димитров: Очаквам с нетърпение мача с Алкараз

Очевидно той играе изключителен тенис, но и аз съм такъв, всеки иска да прездизвика най-добрите в света добави българинът

Григор Димитров беше видимо доволен и явно изпитваше облекчение след успеха си над Хуберт Хуркач на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ в Маями. Българската звезда стигна до успеха в три сета с 3:6, 6:3, 7:6 (7:3) и вече е на четвъртфинал, където ще играе с испанеца Карлос Алкарас.

„Най-накрая! Знаех, че този турнир липсваше в моята история, честно казано. Беше като криптонит този турнир“, заяви Димитров, използвайки дума от фирма за Супермен, синоним на израза „ахилесова пета“ – единственото слабо място на иначе неуязвим герой.

Беше много тежка битка днес! Хуби е такова невероятно момче. Мисля, че не първо място трябва да съм щастлив, че все пак в един момент останах в мача и след това направих тази серия в края. Той е толкова хитър състезател, толкова труден на корта! Мисля, че и за двамата беше предизвикателство да се изправим един срещу друг. Труден, но хубав мач стана!“, каза Димитров след срещата.

Гледайки напред към битката си с Алкарас, когото победи в три сета, когато играха последно в Шанхай миналата година, българинът заяви:

„Очаквам с нетърпение мача. Всеки иска да предизвика най-добрия в света. Очевидно той играе изключителен тенис, но и аз съм такъв. Бях последователен в доста от финалните моменти в срещата. И смятам, че ако изчистя малко играта си, може да стане много интересно. Вълнувам се, защото това са онзи тип мачове, които искам да играя. За първи път стигнах до четвъртфинал тук, мисля, че това ми дава допълнителен тласък“, завърши първата ракета на България. Срещата на Димитров с Алкарас е планирана за 28-и март от 19:00 часа местно време.

https://youtu.be/Bu5FudtXcn0?si=DJTDT81xCqUQWz1E

Източник: БТА