Григор: Не спечелих финала, но се чувствам победител

Синер към Гришо: Много е хубаво да се уча от теб

Григор Димитров загуби финала на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями от Яник Синер 3:6 и 1:6. Най-добрият български тенисист заслужи аплодисменти при награждаването, а в очите му се появиха сълзи.

„Яник, поздравления за теб и отбора ти. Играеш невероятен тенис от началото на годината. Специално е човек да те гледа, но не е толкова специално да се играе срещу теб“, започна  Григор Димитров.

„Днес нямаше как да се противопоставя. Въпреки това, искам да се насладя на момента, защото през годините този турнир беше труден за мен. Най-после се справих добре тук.

Да, не спечелих мача, но се чувствам победител заради вашата подкрепа. Бяха трудни две седмици, но съм много благодарен. Надявам се догодина да направим следващата крачка“, завърши Димитров.

Яник Синер след победата на финала на турнира в Маями се обърна към съперника си Григор Димитров. Във финалната среща италианецът победи с резултат 6:3, 6:1.

„Много е хубаво не само да играя с теб, но и да говоря с теб, да се уча от теб. Благодаря ти. Имаш невероятен екип зад себе си, който положи много усилия, за да постигне този резултат“, каза Синер след мача.