Григор прегази германец за 69 минути на старта в Австралия

Григор Димитров започна като истинска машина участието си на Откритото първенство на Австралия и прегази германеца Дъстин Браун

Григор Димитров започна като истинска машина участието си на Откритото първенство на Австралия и прегази германеца Дъстин Браун с 6-2, 6-3, 6-2 само за 69 минути. Българинът бе бурно аплодиран и подкрепян от трибуните. Той има да защитава 360 точки от миналата година, когато достигна четвъртфиналите.

Играта на Гришо бе агресивна, а сервисът му много стабилен, за сметка на колебливата игра на 30-годишният му опонент. Във втория кръг съперник на българина ще бъде Лукаш Лацко от Словакия, който постигна трудна победа над Максимо Гонсалес в пет сета – 4-6, 6-2, 7-5, 6-7(4), 6-1. Двамата не са се срещали на ниво ATP, а Гришо има една победа от 2012-а година на чалънджъра в Орлеан със 7-5, 6-3.

„Знаех какво трябва да правя и не му оставих шансове да играе играта си и да използва най-добрите си удари. Мисля, че това го разколеба. След няколко пробива, осъзнах, че мачът върви добре за мен, но трябваше да остана фокусиран“, заяви Григор Димитров след победата си над Дъстин Браун.

Снимка: sportal.bg

Подобни статии

Top