Грипна ваканция за учениците в цялата Пловдивска област

Грипът все още е далеч от Пловдив

Грипна ваканция вероятно ще има от утре в цялата Пловдивска област. Това съобщи за DCNEWS д-р Милена Коларова, началник на отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Пловдив. Това е предварителна профилактична противоепидемична  мярка, посочи д-р Коларова.

По думите й в момента все още не са достигнати епидемичните стойности за обявяване на грипна епидемия в областта, но през почивните дни в Ифекциозна клиника на УМБАЛ „Пловдив“  са приети на лечение 30 деца в тежко състояние.  285 души с остри респираторни заболявания са преминали през Спешното в Хирургиите в събота и неделя, много са и болните, прегледани и изпратени на домашно лечение в другите спешни центрове.

Това налага да се вземат превантивни мерки, категорична бе д-р Коларова. Според нея засега няма да се затварят детските и женски консултации, нито да се спират плановите операции. Детските градини също ще работят, но ще има филтър за болните деца.

„Изпратили сме доклад до Министерство на образованието с информация за ситуацията в областта и сме поискали да бъде обявена грипна ваканция“, съобщи пред DCNEWS началникът на РИО-Пловдив Иванка Киркова. По думите й още сутринта от община Пловдив са заявили, че ще пуснат децата във ваканция. Повече за ваканцията в града под тепетата вижте ТУК!

От утре ваканция ще има и в Асеновград.

Подобни статии

Top