Гриша Ганчев отново обвинен като шеф на престъпна група

Гриша Ганчев с ново обвинение

снимка: snews.bg

Специализираната прокуратура е внесла за втори път в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу десет участници в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления срещу данъчната система и ръководена от Гриша Ганчев, съобщава „Меридиан мач“.

Обвинението е за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 711 580 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г., съдебното производство обаче бе прекратено, а делото, върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

„Посочените от съда нарушения са отстранени като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени“, се казва в съобщението на прокуратурата.

На почетния президент на Литекс са повдигнати обвинения като ръководител на организираше престъпна група, както и за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за ДДС на „Литекс Комерс“ АД в размер на 711 580.56 лева, като не издадат фактури и затаят истина в подадени пред данъчните справки-декларации. На Ганчев е повдигнато и обвинение за закана за убийство над ръководителя на НАП Красимир Стефанов.

На осем души, сред които синът на члена на Изпълкома на БФС – Данаил Ганчев и бившият тъчрефер Ичко Лозев, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и за данъчни престъпления.

Подобни статии

Top