Гришо влезе в Топ 3, но по чупене на ракети (ВИДЕО)

Григор Димитров вече е в Топ 3 на тенисистите, които чупят най-атрактивно ракети.  Българската звезда е достоен наследник на Горан Иванишевич и Марат Сафин, пише френският вестник „Екип“.

„В неделя суперталантът Григор Димитров изпусна нервите си. В съвременния тенис това се случва рядко. Но може би в случая злото е за добро, защото спортът стана прекалено „чист“.

Е, невинаги. Ернестс Гулбис и Беноа Пер, известни с чупенето на оръдието си на труда, разбраха, че има и по-добър от тях. Димитров избра да приключи мача с наказателен гейм, след като разби яростно трета от своите ракети. Казваме „избра“, защото той се приближи тихичко до съдията, за да разбере какви последствия може да има от този изблик на лошо настроение. Евентуална дисквалификация щеше да го остави без точки за класацията на АТП и чека за финалист. Това избухване бе оправдано и точно това го прави по-интересно“, пише френският спортен всекидневник, според който правилата за поведение в тениса ограничават шоуто за публиката.

Димитров влезе в класация на фенове за ефектно чупене на ракети и след мача с шотландеца Анди Мъри на 1/8-финалите на Australian Open миналата година.

Снимка: youtube

Подобни статии

Top