Гришо: Готов съм за всяко ново предизвикателство!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е доволен от представянето си през сезона досега. Димитров вече спечели две титли през годината и се изкачи до 12-ото място в световната ранглиста.

„Пътят ми е невероятен, а аз съм от този тип хора, които ценят повече пътя, отколкото крайната дестинация. Разбира се, всяка година говори за себе си, затова не искам да се връщам назад. Просто искам да съм тук и сега, да се изправя срещу всичко, което ме чака в тези трудни времена.

Така че, това е положението в момента. Имаме още три турнира на клей, така че се надявам да имам полза от тях. Винаги съм искал да играя добре на клей и да постигам добри резултати. Просто ще се опитам да запазя добра форма и да съм концентриран.

Имаше неща, които трябваше да приема. Трябваше да променя начина на тренировки, сега всички от екипа вече сме на мястото си, знаем за какво работим, за да съм идеално подготвен да излизам и да давам 100% от себе си.

До момента сезонът върви супер. Не съм имал контузии, всичко върви добре. Наскоро имах вирус и това малко ме дръпна назад, но го приемам и сега продължавам напред… Приемам всяка предизвикателство, препятствие, което се изправи пред мен. Искам да се концентрирам върху всеки мач, всяка точка, всяка тренировка, всяко възстановяване, всичко, което се иска от мен. Целият ми отбор работи зад сцената, за да съм аз в такава позиция. Не мога да искам повече.

Винаги имам големи очаквания от себе си. Не започнах сезона на клей добре, така че се опитвам малко да снижа очакванията си и да приема следващия съперник, какъвто е. Първите кръгове вече са тежки. Трябва да търсиш моментите си и да правиш всичко, на което си способен. Това е единственото, което искам“, коментира Димитров пред спортния сайт sport360.com.

Хасковлията излиза тази вечер след 21:00 часа срещу хърватина Иво Карлович във втория кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид, след като преди два дни в испанската столица записа първа победа на клей за сезона.

Тази настилка не е от най-силните за Гришо, като само една от шестте му титли са на клей. Успеваемостта му обаче е доста сходна 59.5% на червена, 59.6% на трева и 60.6% на твърда.

Вижте оригиналната статия и интересно видео ТУК

Снимка: sport360.com

Подобни статии

Top