Гришо: Дъжд и по 15 часа в съблекалнята не помагат, истината е на корта

Българинъг излиза в осминафинал на „Ролан Гарос“ срещу Хуберт Хуркач не преди 19:00 часа днес

Григор Димитров сподели, че очаква много труден мач срещу Хуберт Хуркач, въпреки че до момента няма загуба от поляка (5-0). Първата ни ракета се класира за осминафиналите на „Ролан Гарос“ за втора поредна година след успех над световния №107 Зизу Бергс. На пресконференцията след мача Димитров сподели очакванията си за сблъсъка с Хуркач, като също така коментира как му се е отразила смяната на корта и на какво се дължи добрата му съвместна работа с Дани Валверду.

Двубоят е последен в програмата на корт „Сюзан Ленглен“ и ще започне не преди 19:00 часа.

Програмата на втория по големина корт в Париж ще открият Маркета Вондроусова и Олга Данилович. След това Стефанос Циципас ще играе с Матео Арналди, а Онс жабур ще се изправи срещу Клара Таусон.|

„Хуберт е един от най-добрите хора в Тура и много го уважавам. Тази година няколко пъти тренирахме заедно на клей. Мисля, че помежду ни вече няма тайни в игрови план. Той е сред тенисистите, които могат да достигнат до всяка топка. Сервисът му е невероятен, а в същото време движението му по клей кортовете вече е доста по-добро. Мачовете помежду ни винаги са битки. Някои от тях се решиха в самия край. В момента той има леко предимство, тъй като ще има малко повече време за почивка, но въпреки това мисля, че ще имам достатъчно време, за да се подготвя и да дам всичко от себе си. Това е всичко, което мога да направя във всеки един мач. Много съм щастлив, че съм на осминафинал, но знам, че ме очаква битка и ще трябва да се представя на много високо ниво. Надявам се да съм в добра форма. Нямам търпение отново да изляза на корта“, коментира Гришо.

„Дани (б.р. – Валверду) е човек, който умее да изгражда структурата на екипа. Това важи не само за сега, но и за предишния ни период за едно. Мисля, че през годините и двамата се развихме и започнахме да се разбираме по-добре. Сега съм в напълно различен етап от живота и кариерата си, така че трябваше да се адаптираме към това, когато отново започнахме да работим заедно. И двамата сме много силни характери и никой от нас не обича да отстъпва. Мисля, че това е една от причините да работим толкова добре заедно – и двамата притежаваме огромна страст към тениса и искаме да побеждаваме. Понякога имаме пререкания, но въпреки това работата с него много ми харесва. Вероятно това се дължи на южноамериканския му темперамент, но аз съм от България, така че не изоставам в това отношение (смее се). Атмосферата в екипа е чудесна, като заслугата за това е и на Джейми Делгадо, когото не бива да забравяме. В момента всичко е чудесно и нещата се получават. Намерихме пътя си и го следваме. Мисля, че правим нещата по правилния начин, за да се развиваме“, каза още той.

„Да стоиш в съблекалнята по 15 часа определено не помага, така че бях щастлив да изляза на корта. Честно казано, за мен нямаше значение къде ще играем. До известна степен загубих представа за времето, тъй като първият ми мач беше в неделя, вторият – в четвъртък, а третият – в събота. Ситуацията обаче е такава, каквато е и трябва да се адаптирам. След 15 години в Тура не ми се случва често да се сблъскам с нещо ново, така че от тази гледна точка съм доволен (смее се)“, завърши Димитров.