Гришо е най-известният българин според „Форбс”

grisho

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров е най-голямата знаменитост в България, според родното издание на списание „Forbes”, съобщава tenniskafe.com.  Талантливият спортист запазва лидерството в престижната класация, която оглави за втора поредна година.

Forbes – България раздаде наградите на специално парти снощи. Подредбата на Топ 70 на българските знаменитости следва методологията на американското издание. В звездната класация попадат спортисти, музиканти, тв водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и артисти.

Критериите, по които е направено подреждането, са: успехи в областта, в която се изявяват; участие в проекти, различни от основната дейност – като благотворителност и други обществени каузи; честота на медийните изяви и активност в социалните мрежи.

Наскоро Григор попадна за първи път в кариерата си и в годишната класация на най-добре печелещите тенисисти на американското издание на Forbes, която се провежда за периода между 1 юни 2014 и 1 юни 2015. Той заема 11-о място със спечелени $7,8 млн.

Снимка: novini.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top