Гришо е най-надценения тенисист, Шарапова най-красивата (СНИМКИ)

В навечерието на втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос“, американското издание ESPN направи интересна анкета сред 31 професионални тенисисти, които трябваше да отговорят на няколко нетрадиционни въпроса, съобщава sportal.bg.

Един от тях бе, „Кой е най-надцененият играч в момента?“, а „победителят“ е Григор Димитров. За сочения в миналото като наследник на Роджър Федерер български тенисист са гласували 12,9% от анкетираните. Интересното е, че при дамите със същия резултат първа е Мария Шарапова. Следва Каролин Вожняцки с 9,7%.

В същото време професионалните тенисисти смятат, че най-подценяван в тура е испанецът Давид Ферер с 19,4% от гласовете. На второ място е талантливият 22-годишен австриец Доминик Тийм с 9,6% и Анжелик Кербер с 6,5%. Сред недооценените е и канадецът Милош Раонич с 6,5%.

Друг от въпросите е „Смятате ли, че Роджър Федерер ще спечели още титли от Големия шлем“, на което 51,6% са гласували с „Да“, а 48,4 с „Не“.

67,7 от анкетираните смятат, че Серина Уилямс не е загубила своя ореол на непобедима, а 32,2% са на плотивополжното мнение.

„Коя е най-голямата красавица на корта?“, тук професионалните тенисисти са категорични – Мария Шарапова (35,5%). Следват Южени Бушар с 12,9%, Серена Уилямс и Виктория Азаренка с по 12,9% и Каролин Вожняцки с 9,7%.

58,1% от участниците в допитването искат дрескодът на „Уимбълдън“ да бъде премахнат, а 41,9% остават верни на традицията.

Интересни са отговорите на доста наболелия наследък въпрос за уговорка на мачове. 74,2% от тенисистите твърдят, че никога не са подозирали свой опонент в това престъпление, а едва 25,8% отговарят с твърдо „Да“.

77,4% казват, че не познават колега, който е използвал стимуланти през кариерата си, а 22,3 признават, че познават такива.

Има и въпрос за това какъв ще е срокът на наказанието на Мария Шарапова, която беше хваната с мелдоний. 64,5 от гласувалите залагат на 1 година, 29,0% смятат, че периодът ще е по-дълъг, а 6,5% са отговорили, че рускинята ще се оттърве без санкция.

И за финал 64,5% казват, че тенисистите не са подлагани достатъчно често на допинг проверки, а 35,2% са на мнение, че контролът е прекалено строг.

Снимки:  sportal.bg

Подобни статии

Top