Гришо е №1 по отразени точки за пробив

Григор Димитров попадна в престижната класация на АТП, която бе изготвена от статистиците след изминаването на първата четвърт от новия сезон. Ето какво сочат неоспоримите числа – Гришо е №1 по отразени точки за пробив. Роджър Федерер държи първенството за отличен старт на сезона, следван веднага от Рафаел Надал.

1. Спечелени сервис геймове – Ник Кирьос с 93.3% (208/223)

Иво Карлович беше лидер по този показател, но хърватинът бе свален от върха от младия австралиец.

2. Реализирани точки за пробив – Даниел Евънс 53.7% (51/95)

Преди месец британецът достигна до рекордното си 41-о място в световната ранглиста. Той е единственият играч в тура, който е реализирал повече от половината си точки за пробив.

3. Спасени точки за пробив – Григор Димитров 75.9% (101/133)

Димитров е един от най-опасните играчи в тура през настоящия сезон с две титли и рекорд от 17:4 в досегашните си 21 мача. Григор е отразил невероятните 75.9% от възможностите за пробив, които са имали съперниците му.

4. Спечелени точки на ретур на втори сервис – Ришар Гаске 61.1% (225/368)

Средният процент на французина по този показател се движи около 50, но през 2017-а прогресира с десетина процента.

В същото време българинът продължава да тренира в Монте Карло. Новият му партрьор на корта е 19-годишният Джан Марко Морони. Роденият в Рим италианец е под №819 в световната ранглиста и подобно на Григор, изпълнява бекхенд с една ръка.

Григор ще участва на турнира в Маракеш на GRAND PRIX HASSAN II, който започва следващата седмица, а нашият ще се включи с „уайлд кард“ и е поставен под №1 в основната схема.

Снимки: Туитър, Фейсбук

Подобни статии

Top