Гришо защити Шарапова, пожела й да се върне на корта

Бившият приятел на Мария Шарапова, най-добрият български тенисист Григор Димитров, защити рускинята в битката й за възстановяване на състезателните права. Както е известно, Маша даде положителна допинг проба в началото на годината, а след това правата й бяха спрени до  25 януари 2018 година. Тя обжалва наказанието и се надява то да бъде сведено само до 1 година.

„Не знам никакви детайли около случая на Мария. Тя е един здравомислещ човек, на когото няма да му е лесно да стои извън корта толкова дълго време. Единственото обаче, което мога да направя, е да й пожелая всичко най-добро“, каза Григор Димитров в интервю пред Би Би Си.

На пресконференцията си шотландецът Анди Мъри пък атакува рускинята.

„Ако лъжеш, и си хванат, че имаш някакво нечестно предимство пред опонентите си, очевидно е, че трябва да бъдеш наказан за това.“

Световният №2 вчера стартира участието си на турнира в Куинс с много трудна победа над Никола Маю със 7:6(8), 7:6(1), а Гришо отпадна след загуба с 6:7, 6:4, 3:6 от Янко Типсаревич.

Шарапова пък обжалва решението за наказанието си и качи видео в Instagram, на което се вижда, че усилено тренира, надявайки се съвсем скоро да се върне в игра.

Снимка: hotarena.net

Подобни статии

Top