Гришо: Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка (ВИДЕО)

Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно, заяви българинът след победата си над Мартон Фучович

Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. Това призна най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който започна с четирисетова победа участието си на Откритото първенство на Австралия, надигравайки Мартон Фучович с 4-6, 6-3, 7-6 (1), 6-2. По този начин българинът остава без загуба от началото на годината, след като по-рано триумфира в Бризбейн за първа титла от 2017-а насам.

„Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше“, започна 13-ият в света Димитров, който поздрави и българските фенове по трибуните в Мелбърн:

„Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно“.

Относно следващия му противник в надпреварата, който ще бъде определен от победителя в мача между Себастиан Офнер (Австрия) и Танаси Кокинакис (Австралия), Гришо сподели: „Може би ще гледам от ледената вана, но не и от трибуните. Това ми трябва сега. Феновете са невероятни за това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача между Кокинакис и Офнер. Нямам предпочитания срещу кого от тях да се изправя“, завърши той.

Източник: БГНЕС, АО