Гришо изигра уникален финал в Сидни, но загуби инфарктно от Троицки (ВИДЕО)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров направи отличен финал в Сидни и дори пропусна мачбол, за да загуби от действащия шампион Виктор Троицки с 6-2, 1-6, 6-6(7). По този начин Гришо не успя да вземе петата си титла от АТП в своята кариера. Мачът е 2 часа и 17 минути, а нашето момче си пропиля шансовете в слаб втори сет.

Българинът стартира отично с пробив още в първи гейм. Той поведе с 40-15 след няколко мощни форхенд атаки и получи два последователни брейк-пойнта. С прецизен сервис Троицки спаси първия, но при втория Гришо го надигра от дъното на корта и проби, а след това затвърди на собственото си подаване.

Вторият пробив за Димитров дойде в седмия гейм за 5-2, а след това си взе сервиса за да спечели и сета с убедителното 6-2.

Последва кошмарно начало на втория сет за нашето момче.  Във втория гейм той направи 2 двойни грешки, въпреки че след първата дори смени ракетата. Последва светкавична реакция и моментален рибрейк след уникална игра на българина, но после Троицки отново го проби след множество непредизвикани грешки. Сърбинът си взе и подаването и дръпна с 4-1.

Кошмарът продължи след още един пробив на сметката на Троицки, а след това и нов гейм за 6-1 в полза на действащия шампион.

Играта на Гришо се промени тотално в решителния трети сет и той си взе подаването след фантастична къса топка до мрежата. След това нямаше късмет и пропусна няколко възможности за пробив. Последва космическо воле на Григор в следващото му подаване и той дръпна с 2-1. Сърбинът отново се измъкна след 2 решаващи аса в следващия гейм и изравни за 2-2.

Българинът мина през истински кошмар, докато с удар върху линията не си взе подаването за 3-2, след като губеше с 15-40. Нататък последва уникален тенис и от двамата, но отново българинът се пропука и допусна пробив за 4-5, а в третия сет той пропусна цели 7 брейк пойнта. Троицки направи девети ас, но Гришо най-сетне му върна пробива и изравни за 5-5.

Димитров си взе сервиса, но след това с огромни мъки сърбинът успя да изравни и да довде нещата до тайбрек. Той започна с минипробив на Троицки, но нашето момче веднаго го върна. И нова невероятна негова грешка доведе до минипробив и 3-2 за Троицки. Печелившо воле на българина върна равенството за 3-3, а грешка на сърбина доведе до 4-3 за нашия. Но и той бе притиснат за нов пробив и 4-4, преди да спечели за 5-4.

Първи до шампионската точка стигна Троицки при 6-5, но сгреши и ново драматично равенство 6-6. И нова шампионска точка, но този път за Гришо, който обаче уцели мрежата и също не успя. А Троицки запази титлата си след уникална точка от бекхенд и 9-7.

Подобни статии

Top