Гришо: Искам да бъда №1 (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Гришо: Искам да бъда №1 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Победата на Григор Димитров над Рафаел Надал с 6:2, 6:4 в Китай остава гореща новина в световния тенис. Успехът на българинът е сочен за важен момент в неговото възраждане като тенисист и увеличава амбициите му, поставяйки пред него по-големи цели.

„Многото труд, който положих, се отплаща. Винаги е било трудно да играеш срещу Надал. Най-вече от психологически план. Много тенисисти могат да започнат добре, но след това да се отпуснат и изненадващо да видят, че той се е върнал в мача. Знае, че срещу него ще трябва да се бориш за всяка точка. Това беше една от най-големите победи в кариерата ми. Но съм убеден, че имам и други важни успехи. Да, да бия Рафа винаги ми е било цел. Но аз искам да съм на върха.

И за да продължа нагоре, не само да се върна в Топ 10, а евентуално да стигна до №1 в света, трябва да побеждавам тези играчи едва ли не всяка седмица, редовно. Сега просто трябва да погледна на успеха над Надал като на обикновен мач“, коментира Гришо.

Хасковлията призна, че този сезон е бил много странен и изпълнен с възходи и падения. Най-лошите му моменти били през май и юни, когато записа пет поредни загуби. Все пак българинът се радва, че сезонът му все пак не е толкова лош.

„Мисля, че ми липсваха важни неща на и извън корта. Имаше моменти, в които не се представях добре и не бях щастлив със себе си, с тренировките си, с играта си. Имаше толкова неща в главата ми, които исках да променя, да преустроя. Мисля, че тогава си казах: „Ок, нека вървя с бебешки стъпчици“. Това е трудно, особено ако си бил в Топ 10 и всъщност трябва да започнеш едва ли не отначало. Знаех на какво съм способен и трябваше да приема, че отново трябва да се отдам на тениса, да се върна в началото. Беше много поучителен път за мен, този, който минах в последната година и половина. Просто разбрах, че тенисът е играта, която обичам. Нищо друго. Не бих се чувствал обаче добре, ако не се представям добре. Бях препълнен с различни емоции, дори мислех какво ще правя, ако не играя и не тренирам повече. Имаше толкова въпросителни в главата ми, но сигурно всеки човек минава през такъв момент в живота си. Тогава драсваш чертата си казваш: „Ок, вървя нататък. Това искам да правя. Този период наистина ми беше полезен. И сега съм щастлив и благодарен, че всичко това ми се случи и продължава да се случва“, заяви още Гритор Димитров.

Днес от 16:00 часа българинът излиза срещу канадеца Милош Раонич в спор за място на финала. Това ще бъде четвъртият сблъсък между тях, като до момента първата ни ракета има положителен баланс – 2:1 успеха, но двамата не са се изправяли един срещу друг вече близо три години.

В другия полуфинал от 11:30 часа Анди Мъри играе срещу Давид Ферер.

Снимки: ЕРА/БГНЕС

Подобни статии

Top