Гришо: Искам отново да спечеля титлата в Акапулко! (ВИДЕО)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че иска отново да спечели титлата на турнира в Акапулко, където триумфира през 2014 година. Гришо даде специално интервю за телевизионния канал на АТП, като утре сутрин той започва похода си в мач срещу американеца Денис Кудла.

Ето и превод на интервюто, публикувано на сайта tenniskafe.com

– Добре дошъл пак в Акапулко, от където, предполагам, имаш специални спомени.

– Несъмнено. Беше прекрасно, тук спечелих един от първите си големи турнири и всеки път, когато съм в Акапулко, се чувствам щастлив и спокоен. Близо сме до плажа, атмосферата е прекрасна, стават хубави мачове и това го прави още по-специално.

– Този успех през 2014-а беше началото на нещо специално, но в същото време нещата не се развиха по начина, по който ти се е искало…

– Нещата можеха да са и по-добре, но научих много неща и смятам, че отново играя добър тенис, печеля доста мачове и трупам самочувствие, което е много важно за мен в този момент, както и да играя възможно най-много мачове.

– Кое е нещото, което работеше добре за теб през 2014-а и което може би загуби миналата година?

– Тогава спечелих много мачове, натрупах самоувереност, сякаш се навсякъде се носех на гребена на вълната, имах лесни съперници в първия кръг, което ти дава шанс да си в добра позиция за големите мачове. След това загубих точки, ранкингът ми спадна и отново трябваше да играя срещу силните момчета рано в турнирите.

– Направи силни турнири в Австралия. Доволен ли си?

– Смятам, че Australian Open и турнирите в Австралия като цяло бяха добри за мен. Чувствах, че в известен смисъл съм върнал играта си. Сега съм фокусиран върху едно нещо – да работя здраво и да играя. Това е.

Снимка: youtube

Подобни статии

Top