Гришо от Китай: Шарапова си заслужи наказанието - DC news

Гришо от Китай: Шарапова си заслужи наказанието

Григор Димитров сподели, че според него отстраняването на бившата му приятелка Мария Шарапова от тениса е било справедливо. Носителката на пет титли от Големия Шлем бе дисквалифицирана от Международната федерация по тенис (ITF) за две години, след като бе уличена в употреба на мелдоний.

Вчера обаче Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) намали отстраняването й тя ще може да се върне на корта от 26 април 2017 година.

„Според мен тя липсва на тениса. Като голям състезател тя ще се завърне гладна, мотивирана и развълнувана да играе отново. Ако направиш нещо подобно обаче, несъмнено ще има последствия.

В крайна сметка всеки получава това, което си е заслужил“, заяви Димитров пред HDTV.

Българинът посочи за пример и случая с №1857 в света Джошуа Шети, който през септември получи доживотно наказание заради участие в нагласени мачове.

„Тези неща не зависят от мен или от ITF. Мисля, че подобни наказания дори са доста закъснели. Трябваше да се удари здраво по масата още преди години“, допълни Гришо, който е в Пекин и очаква мача си от втория кръг срещу французина Лука Пуи.

Димитров и Шарапова бяха заедно в продължение на близо две години, след което първата ни ракета обяви за раздялата им.

В момента Маша е на път да си върне всички големи спонсори, които се отказаха от нея след скандала с мелдония, както и да получи „уайлд кард“ за „Ролан Гарос“ следващата година, когато вероятно вече ще е извън Топ 100.

Снимки: ndtv.com

Подобни статии

Top