Гришо пада с едно място до №36, Цвети е №106 в света

Григор Димитров продължава да отстъпва в седмичната ранглиста на АТП. В най-новото издание на класацията, навръх рождения си ден българинът е на 36-о място, като за седмица отстъпва с една позиция. Димитров е с актив от 1 150 точки.

Димитър Кузманов  се изкачва с пет места до 326-ото място, а Александър Лазов отстъпва за седмица с 29 позиции, като е 509-и.

На върха Анди Мъри от Великобритания се завръща на второто място, след като преди седмица отстъпи до третата позиция, където пък се завръща Роджър Федерер от Швейцария. Лидер остава Новак Джокович от Сърбия.

При жените Цветана Пиронкова се изкачва с едно място до №196 в света. Българката е с актив от 644 точки. Сесил Каратанчева остава на 162-ро място. Изабелла Шиникова отстъпва с две места, като е на 195-о място.

На върха Агнешка Радванска от Полша измества от второто място германката Анджелик Кербер. Лидер остава американката Серина Уилямс. Виктория Азаренка от Беларус се изкачва с позиция до петото място, а на шестото място отстъпва Симона Халеп от Румъния.

Снимка: atpworldtour.com

Подобни статии

Top