Гришо пред БТА: Готов съм за Откритото първенство на Австралия, чувствам се добре тук

Надпреварата на „Мелбърн Парк“ е най-успешната за Григор Димитров от турнирите от Големия шлем – един полуфинал през 2017 година, както и още три четвъртфинала

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви в ексклузивно интервю за БТА, че се чувства готов за Откритото първенство на Австралия и чака началото на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в Мелбърн на 14 януари.

„Готов съм за Откритото първенство на Австралия – харесвам този турнир, условията са добри, чувствам се добре тук“, каза Димитров  за БТА.

Хасковлията  от вчера тренира в Мелбърн, след като в неделя триумфира в Бризбейн в първия си турнир за сезона.

Със силен край на 2023 година и прекрасното начало на настоящата кампания българинът се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста. Той разкри, че  в последните месеци се чувства уверен на корта, което му помага да покаже истинските си възможности.

„Чувствам се добре в последните месеци, усилията ми дават резултат. Много съм благодарен на всеки един от екипа ми – работим добре и резултатите идват!“, заяви той. 

Хасковлията започна отлично кампанията с титлата в Бризбейн, която спечели за втори път след 2017 година, която в последствие се превърна в най-успешната в кариерата му досега, завършила с трофея от Финалния турнир на АТП в Лондон и изкачване до третото място в световната ранглиста.

„Бризбейн е добро начало на тази година и добра подготовка за следващата седмица. Важно е да подобрявам играта си и физическата си форма ежедневно, резултатите са следствие. Вярвам, че постоянството се отплаща, чувствам се готов за добър сезон, пък ще видим какво ще стане“, коментира българинът.

Димитров прекъсна период от над 6 години без титла, като в Бризбейн вдигна девети трофей от 18 финала в Тура на АТП.  Той не скри, че успехът е по-специален и заради присъствието на родителите му на трибуните по време на срещите от надпреварата.

„Мина доста време от предишната купа. Да спечеля този турнир означава много за мен по различни причини. Радвам се, че родителите ми бяха до мен и беше хубаво, че споделях с тях емоциите в този турнир“, обясни Димитров.

Най-добрият български тенисист ще стартира  на Откритото първенство на  Австралия срещу унгареца Мартон Фучович.

Надпреварата на „Мелбърн Парк“ е най-успешната за Димитров от турнирите от Големия шлем,  като в нея той има един полуфинал през 2017 година, както и още три четвъртфинала (2014, 2018 и 2021).

Източник: БТА