Гришо сдаде титлата в Стокхолм и мястото си в Топ 10 (ВИДЕО) - DC news

Гришо сдаде титлата в Стокхолм и мястото си в Топ 10 (ВИДЕО)

Григор Димитров отпадна в Стокхолм

Григор Димитров не успя да защити титлата си от турнира в Стокхолм, след като загуби в много оспорван двубой от №7 с света Томаш Бердих със 7:5, 6:4, 6:4. По този начин българинът не успя да защити точките си от миналата година, когато вдигна трофея, като това ще доведе до отпадането му от Топ 10 на световната ранглиста. Гришо се отдалечава и от участие във финалния турнир на осемте най-добри на АТП в Лондон, като разликата между него и №8 в класирането Анди Мъри ще се увеличи до 330 точки, а в същото време до края на сезона остават само още два турнира.

В първия сет Григор Димитров бе пробит за 3:4 след две двойни грешки. Българинът обаче си го върна и направи още един за 7:5 в своя полза. Той започна втората част по най-лошия начин, като допусна да бъде пробит още в началния си сервис, като това се оказа напълно достатъчно за Бердих и победата му с 6:4. Решителният трети сет протече по същия начин и Бердих вдигна трофея след нов успех с 6:4.

Григор Димитров все пак спечели 49,770 евро от наградния фонд, но загубата на точки ще го изпрати на 11-о място в световната ранглиста от понеделник. Следващият турнир е в Базел, като българинът е поставен под №5 в основната схема и ще започне участието си срещу 17-годишния Александър Зверев.

 

Подобни статии

Top