Гришо със специално обръщение към родните фенове в Мелбърн (ВИДЕО)

Григор Димитров направи специално обръщение към българските фенове, които му оказват уникална подкрепа на кортовете на Australian Open. Той им благодари и ги призова всички да викат за него в двубоя му срещу Роджър Федерер в петък.

„Благодаря ви за подкрепата. Тя означава много за мен. Страхотно е да чуеш български гласове и да видиш всички тези знамена. Надявам се да дойдете в петък и да ме подкрепите още по-силно. Благодаря ви“, заяви Григор пред камерата на Australian Open TV.

Ето какво каза българинът за победата си над аржентинеца Марко Трунхелити и за предстоящия нов сблъсък с Роджър Федерер:

„Той игра много добре. Знам какво е, когато не изпитваш никакво напрежение и излизаш на корта, за да се забавляваш, бъркаш няколко удара и в следващия момент трябва да спасяваш няколко брейкбола и се оказваш в режим защита. Това се случи, нищо особено, не бях притеснен, просто ми се наложи да играя още eдин сет.

Преди две седмици играх срещу Федерер, очевидно няма да е лесен мач, но чувствам, че играя добре и вече имам няколко мача зад гърба си. За мен е вълнуващо, че ще играя в третия кръг и че ще е срещу него. Излизам, за да покажа най-доброто от себе си и се надявам да играя по-добре от Бризбейн, може би ще направя някои неща по различен начин.

Дори и нещо да не е наред с него, той винаги играе добре. Никога не показва на опонентите си, че има проблем, но си мисля, че имах своите шансове, особено след спечеления втори сет. Всички обаче знам как играе той – невероятен спортист. Това е мач, който искам да изиграя, искам да изляза на корта и изходът от двубоя да е различен. Надявам се“.

Подобни статии

Един коментар

  1. smash написа:

    Голяма червена точка за обръщението към българите на английски език. Това показва ниско национално самочувствие. Бойкот на Григор и нежеланието му да се обърне към българите на български. Нито един от другите играчи нямаше да го направи! Срамота!

Top