Гришо: Чувствам се пак жив и мотивиран!

грисхо

„Честно казано, последният сезон беше изключително тежък за мен“, не скри Григор Димитров в изявление пред официалния сайт на ATP. Българинът не можа да последва резултатите от бляскавата 2014-а, в която за първи път в кариерата си стигна границата от 50 победи.

Вместо това, най-добрият ни тенисист изкова 33 успеха в 55 мача, не успя да защити нито една от титлите си и ще започне 2016-а като №28 в света.

Григор обаче видимо полагаше всички усилия да намери пътя си и завърши сезона с обнадеждаващи представяния, а и добави Франко Давин към треньорския си щаб.

„В някои моменти изпитвах съмнения, въпреки че не съм спирал да работя здраво. Чувствах се зле, защото нищо в играта ми не се получаваше. Всичко това обаче е част от спорта и чак сега започвам да разбирам, какво ми се случи през изминалия сезон.

Виждам и грешките, които допуснах, така че по някакъв начин възприемам позитивно негативните неща, които ми се случиха. Сега вече знам как изглеждат и „двата свята“. Един ден си №8 в ранглистата, а на следващия си №28. Този контраст ми помогна да видя ситуацията от нов ъгъл.

Иска ми се да мога да кажа, че за мен изминалият сезон беше време да изградя характера си, но се случиха и много други неща. Едно от най-трудните ми предизвикателства извън корта беше да събера екипа си. Това наистина ми отне доста време, защото когато нещата не се случват по правилния начин ставам малко нетърпелив.

По начина, по който тренирах и се готвех, сякаш пренебрегнах играта си, за което съм виновен единствено аз. Сега най-после се чувствам жив и мотивиран, отново имам искрата в себе си и усещането е страхотно през последните няколко седмици.

Взех голяма победа в последния си турнир за сезона, но по-добре късно, отколкото никога! Беше трудно, защото не е много приятно във втори кръг вече да имаш съперник като Марин Чилич, но това е красотата на тениса.

Сега се опитвам да изградя дългосрочен подход към играта си и към всичко, което правя. Отне ми много време да намеря правилния екип. Винаги е трудно да откриеш точните хора, но когато успееш, трябва да го оцениш и да работиш упорито”, заяви Григор Димитров.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top