Групата на Зико в ОбС се разпадна (ОБНОВЕНА)

Пепа Деведжиева напусна групата на общинските съветници „Здравко Димитров – да решаваме заедно“. Освен нея се отцепиха още Божидар Здравков, Савина Петкова и Айри Мурад.

Четиримата съветници формират самостоятелна група в местния парламент. Новата група общински съветници ще носи името „Реформаторски блок“.

Решението е от 13 юли и е взето на основание член 21 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Пловдив.

Така коалицията „Здравко Димитров- Да решаваме заедно“ остана само с двама общински съветници, което е недостатъчно за образуване на нова група, а Ангел Ангелов няма да може да заема поста на зам.-председател на местния парламент. Очаква се на следващата сесия новата група на реформаторите да определи един от четиримата за мястото на Ангелов.

От името на Реформаторите Пепа Деведжиева заяви, че участието им в коалицията е било грешка и че причината за напускането е,че мнението на съветниците от Блока не е зачитано от хората на Здравко Димитров. Ще подкрепяме всички добри предложения за Пловдив от съветниците на ГЕРБ, няма да сме опозиция, допълни Деведжиева.

Кметът на Пловдив Иван Тотев  каза, че не смята да води нови преговори с реформаторите и да им предлага постове в администрацията. ГЕРБ ще подкрепи всяко предложение на Реформаторския блок за зам.-председател на Общинския съвет, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top