Густо, Майна! „Ботев“ вдигна Купата от Общината! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Хиляди бултраси заедно с отбора направиха шествие до площада, фонтанът бликна с жълта вода, 5-минутна заря озари центъра на Пловдив

Ботев (Пловдив) отпразнува спечелената Купа на България с празнично шествие и церемония в Община Пловдив, където носителите на трофея бяха приети от кмета на града Костадин Димитров.  Вчера „канарчетата“ надделяха с 3:2 над Лудогорец във финала на Националния стадион „Васил Левски“ и така завоюваха четвърта Купа на страната в клубната си история. 

Хиляди „жълто-черни“ фенове се събраха пред стадион „Христо Ботев“ в 17:00 часа, за да празнуват спечеления трофей. Малко след 18:00 часа привържениците заедно с футболистите и треньорския щаб се отправиха с шествие към Община Пловдив.

То премина през бул. „Източен“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, ул. „Преслав“ и завърши на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, където фонтанът бе оцветен в жълто в чест на успеха на „канарчетата“. След това собственика на клуба Антон Зингаревич, ръководството, спортно-техническия щаб и играчите на Ботев бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който им благодари.

„Благодаря и на всички фенове, заради които играят тези футболисти. Благодаря на цял Пловдив, че нямаше една лоша дума, когато дойде Купата и всички я приветстваха. Благодаря на всички тези над 10 000, които пътуваха до столицата, за да подкрепят отбора на Ботев. Мисля, че е съвсем заслужено да кажем, че времето е на Ботев Пловдив“, заяви Димитров.

След официалното посрещане, футболистите на „канарчетата“ спазиха традицията да покажат Купата от терасата на общината и бяха бурно аплодирани от хилядите свои почитатели, които бяха подготвили и специална заря в чест на триумфа.

Източник: БТА, ПФК Ботев Пловдив, gong.bg