Гъркът, блъснал Кари, застава пред съда

Гъркът Христос Боскос, който блъсна на 19 май 16-годишната Кари, ще застане пред съда днес за причиняване на средна телесна повреда на момичето. Заедно с него пред магистратите ще отговаря като съпричинител и Васил Калев, който също участваше в катастрофата на спирката от северната страна на моста на Герджика.

Делото е насрочено за 9 часа в Пловдивския районен съд. Срещу двамата мъже е повдигнато обвинение в това, че са нарушили правилата за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост са причинили комплексна средна телесна повреда на Катерина Матеева. Това е станало без съучастие, а при независимо съпричиняване, т.е. всеки от тях е нарушил правилата и се е стигнало до инцидента. В резултат момичето бе с множество наранявания – счупване на черепа, счупване на краката и временна опасност за живота.

При така повдигнатото обвинение Боскос и Калев може да получат до 3 години затвор или пробация. Наказанието обаче може да бъде сведено и до административно /парична глоба/, коментираха в хода на досъдебното производство магистрати. При внасянето на обвинителния акт от прокуратурата съобщиха, че гъркът се е признал за виновен, но другият шофьор твърди, че е невинен.

Това е първо заседание по делото. Призовани са 29 свидетели и 8 експерти.

 

 

 

Подобни статии

Top