Гърневски поиска оставката на Лукарски заради акциите на Панаира

Общинският съветник от ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Спас Гърневски поиска оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски заради дарените акции на Панаира.

В началото на днешното заседание на ОбС Гърневски прочете декларация, адресирана до премиера, в която настоява Министерският съвет да преразгледа решението си.

Бившият градоначалник изрази своите опасения от предположенията, че мажоритарният собственик Георги Гергов ще размени близо 30-те процента предоставени на Община Варна, за имот, познат като „Дупката“, в центъра на морската столица и по този начин ще придобие 80 процента от Панаира.

Спас Гърневски призова съветниците да се борят за връщането на панаира на гражданите на Пловдив. Божидар Здравков от Реформаторския блок заяви, че това е кражба от парите на пловдивчани и изрази надежда, че тази сделка ще бъде спряна.

Кметът Иван Тотев каза, че тепърва ще се водят разговори с Министерството на икономиката за прехвърлянето на 20-те процента към Община Пловдив. Той обясни, че не се е запознал в детайли с решението, тъй като днес е първият му работен ден след отпуска.

Община Пловдив няма пряко участие в „Международен панаир – Пловдив“, а в дружество, което реално има участие в Панаира, заяви кметът. В това дружество Общината е миноритарен акционер с 25% и 10 години не е получавала дивиденти, допълни той.

 

Подобни статии

Top