Гърневски се отказа от проверката на сделката за Панаира, засега

Общинският съветник Спас Гърневски оттегли от дневния ред на сесията точката, в която трябваше да се гласува доклада за проверката на сделката за Международния панаир.

„Предстоят избори и не искам тази точка да се използва в предизборна агитация. Призовавам за по-малко политика и не искам да се спекулира с името на партията, в чиято листа съм включен“, заяви Гърневски.

Припомняме, че старейшините трябваше да вземат днес решение дали доклада за сделката за Международния панаир да бъде изпратен на Окръжна прокуратура.  Проверката показа, че щетите са за близо 150 милиона, а сделката е нанесла изключителни щети за община Пловдив.

Процесът върви, докладът е изпратен още в края на ноември до всички централни институции – до министър-председател, Главен прокурор, Народно събрание, обществеността е уведомена. Идеята беше да се изпрати и до Окръжна прокуратура и Общинският съвет да е зад гърба ми, за да се знае, че това не е личен акт. Но за да няма днес излишно политизиране, оттеглих точката, допълни Гърневски.

 

Подобни статии

Top