Гърневски: Червена книга за управниците, продали Пловдив на безценица

Червена книга за управниците, които са довели до загубата на ценни имоти за Пловдив, поиска общинският съветник Спас Гърневски на днешната сесия. Поводът бе предложението за ликвидация  на „Увеселителен парк Тракия“ АД, което ще се гласува на общо събрание на  12 декември.

В книгата да бъдат записани имената на управляващите от БСП, СДС, ВМРО, ДПС и всички други, разпродали ценни терени и тези имена да бъдат окачени на стената в местния парламент и оповестени публично от трибуната, настоя Гърневски.

На днешната сесия съветниците решиха представителят на Община Пловдив в общото събрание на акционерите на „Увеселителен парк Тракия“ АД Георги Стаменов да гласува против ликвидацията на дружеството, предложена от Управителния съвет. В него общината има една четвърт дялово участие. Така тя на практика няма решаващ глас.

Срам ме е от това, което се случва в Пловдив. Губим 140 дка за 0 лева, заяви Дани Каназирева председателят на груата  „Обединение за Пловдив“.

Днес се погребва още един обещаващ обект в града, посочи кметът Иван Тотев. Той обаче беше категоричен, че с всички възможни средства общината ще пречи на собственика на терена да реализира каквито и да са проекти. Ако се поиска смяна на статута на земята, ще отговорим категорично „Не“, допълни Тотев.

„Увеселителен парк Тракия“ АД е регистрирано в съда през 2003 година, още по времето на тогавашния кмет д-р Иван Чомаков. Тогава общината апортира близо 140 дка земя между Братската могила и Гребния канал в смесеното дружество с идеята върху терена да бъде построен Пловдив ленд. Това обаче така и не става.

През миналата година дружеството е било на загуба с 1 834 хил. лева.

Припомняме, че на 1 август Георги Стаменов бе упълномощен да гласува против приемането на доклада за финансовото състояние на акционерното дружество заради разпродаването на дълготрайните материални активи.

Предложението на управителния съвет на дружеството, което ще се гласува на 12 декември, предлага ликвидацията да се извърши за половин година, а за ликвидатор да бъде назначен 32-годишният Димитър Христов Димитров.

Подобни статии

Top