Дават 10 000 лв. за зелен инфопункт на Нощта на музеите в Пловдив

konkurs

Конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт на Нощта на музеите и галериите Пловдив 2015 г. обявява фондация „Отворени изкуства“. Това  е възможност за дизайнери и архитекти да създадат иновативен дизайн на ключовата локация 0 на Нощта, която всяка година е посещавана от десетки хиляди хора.

Инфопунктът ще има разгърната площ от 60 кв. м. като традиционно ще се намира на ул. „Станислав Доспевски“ до ГХГ. Павилионът е съществена част от Нощта – това е традиционно и много живо място на фестивала вече 10 години.

Той ще разполага с безплатен интернет и както всяка година ще разпространява информация и материали за събитието.

За първи път тази година фондация „Отворени изкуства“ заедно с финансовата и експертна подкрепа на партньорски организации обявява конкурс за визуализация и изпълнение на инфопункта, който организаторите наричат още зелен.

В конкурса могат да участват архитекти, дизайнери, урбанисти, инженери, студенти, изобретатели или просто зелени ентусиасти с интересно, интерактивно мислене. Те трябва да изпратят своите предложения до 2 август 2015 г.

Проектът, класиран от журито на първо място, получава общ бюджет за реализация  10 000 лв. Селекция от подадените проекти ще бъде представена по време на изложба в рамките на Нощта.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top