Дават 5000 лева за тризнаците Самуил, Данаил и Емануил

Кметът Иван Тотев ще връчи днес в 10.30 часа, в заседателната зала на Община Пловдив, чек за еднократна помощ в размер на 5000 лева на родителите на новородените тризнаци Самуил, Данаил и Емануил.

Момченцата се родиха на 5 февруари в града под тепетата в семейството на Ивелина и Илия Стоянови, и все още са в АГ болница „Селена“, където са дошли на бял свят. Бебчетата били дълго чакани от щастливите родители. Те бяха спасени от неонатолозите на лечебното заведение, които в продължение на седмици се бориха денонощно за живота им.

1280 грама тежало най-малкото братче от тризнаците при раждането, съобщиха от болницата. В момента дечицата наддават добре и скоро ще бъдат изписани. Това обаче няма да стане едновременно, уточниха от здравното заведение. Преди това бебетата трябва да надхвърлят 2 килограма.

Припомняме, че освен еднократната помощ от 5000 лева от община Пловдив, която е допълнителна, над държавната, родителите на тризнаците, общината ще наеме и детегледачка за новородените.

През миналата година по предложение на кмета Иван Тотев Общинският съвет прие решение за отпускане на 5000 лева еднократна помощ и социален асистент на заплата от общинския бюджет, който да съдейства на семейството до навършването на 2-годишна възраст на децата. Така Пловдив стана първият български град със специално внимание към родените в него тризнаци. Първата тройка, чиито родители се възползваха от помощта, бяха момиченцата Дария, Даная и Анелия.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top