Дани Каназирева: Премахването на кръговото до Водната палата е неизбежно - DC news

Дани Каназирева: Премахването на кръговото до Водната палата е неизбежно

Премахването на кръговото е неизбежно

Председателят на „Обединение за Пловдив” Дани Каназирева счита, че премахването на кръговото до Водна палата е неизбежно. Тя е категорични, че колелото на булевардите „Цар Борис III Обединител” и „Марица – юг” е скъп експеримент, който сериозно затруднява движението в района и създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Дани Каназирева настоява за среща с кмета Иван Тотев, на която да обсъдят възможностите за решаване на проблемите със задръстванията на новоизграденото кръгово кръстовище до Водната палата. По думите на Каназирева проблемът е, че съоръжението не е заложено в генералния план за организация на движението в Пловдив. Според него на мястото трябва да бъде изградена светофарна уредба, а на по-късен етап подлез. В краткосрочен план Каназирева предлага незабавно премахване на паважа, за да се разширят пътните платна, а в дългосрочен изграждане на ново колело на Чифте баня.

Там има достатъчно пространство и е решен проблемът с пешеходците чрез съществуващите пешеходни подлези. Едновременно с това най-лесният и евтин вариант е изграждането на светофарна уредба до Водната палата, обясни Каназирева

Каназирева оповести резултатите от проведена от нея в социалните мрежи анкета. 84 % от участниците са недоволни от кръговото кръстовище.

Повечето от участниците в анкетата считат, че задръстванията до Водната палата се се увеличили многократно. Според специалисти с изграждането на кръговото кръстовище шофьорите масово нарушават закона за движение по пътищата, който забранява спирането на жп прелези, надлези и мостове.

 

Подобни статии

Top