ДАНС влезе в УМБАЛ „Св. Георги“

ДАНС проверява Университетска болница ”Свети Георги” в Пловдив. Новината бе потвърдена и от ръководството на болницата. Става дума за рутинна документална проверка на здравното заведение, тъй като болницата е обект със стратегическо и национално значение.

Проверяващите от Държавната агенция за национална сигурност са влезли в болницата в понеделник по заповед с дата 13 май. Очаква се проверката да приключи утре, коментираха от здравното заведение. Оттам информираха, че са предоставени всички изискани документи и справки и е оказано пълно съдействие на длъжностните лица от ДАНС.

От лечебното заведение обясниха, че ще бъде ревизирана цялата документация, свързана със стопанската дейност и обществените поръчки. Оттам допълниха, че става дума за рутинна документална проверка.

Повече информация за хода и резултатите от проверката могат да дадат само компетентните органи след нейното приключване, заявиха изпълнителният директор на болницата – проф. д-р Карен Джамбазов и икономическият директор – Момчил Мавров.

Подобни статии

Top