Данъчен и шеф на ветеринарен магазин застават пред съда

sydebna palata1

Данъчен служител от Пловдив и управител на ветеринарен магазин от Първомай застават пред съда днес по обвинение за 10 000 лева подкуп. Двамата бяха задържани преди две години, когато търговецът Румен Досев дал рушвет на данъчния Георги Барашки. Уговорката била държавния служител да намали драстично ревизионното задължение по ДДС на шефа на ветеринарния магазин.

На 11 май 2012 година във фирмата, управлявана от Досев, била назначена ревизия. Данъчните открили големи несъответствия, наложили запор върху сметките на фирмата, защото очакваният размер на задълженията по ДДС били главница от 103 бона и лихва от около 20 000 лева. За обезпечителната мярка Досев разбрал на 21 май 2012 година. Той се притеснил, започнал да търси данъчен, който можел да помогне и попаднал на Георги Барашки. В края на август двамата се срещнали в кафене на „Пещерско шосе“.  На 4 октомври Барашки се обадил на приятел на Досев и му казал, че за услугата ще трябват 10 000 лева.

Междувременно докладът на ревизорите претърпял промени и начетената сума от близо 90 хиляди лева се стопила на 26,5 хиляди лева. На 18 октомври 2012 година търговецът и данъчният пак се срещнали в кафе „Мираж”, но този път заради ревизия на фирмата на тъста на Досев. На излизане от заведението двамата били задържани от ДАНС. Заплашва ги затвор до 6 години.

 

 

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top