Данъчна и синът й пред съда излъгали банка, за да изтеглят кредит

Обвиниха кмета н аКуклен

Данъчният служител Екатерина Милушева и сина й Христо Терзиев ще се изправят пред съда днес заради представяне на неверни сведения пред Първа инвестиционна банка /ПИБ/. Двамата представили 6 фалшиви фактури пред банката на стойност 81 хиляди лева, за да изтеглят кредит.

50-годишната Екатерина Милушева била началник на отдел в НАП-Пловдив.  Синът й Христо Терзиев бил управител на собствена фирма със седалище в Първомай и с предмет на дейност производство на електроенергия. Той построил фотоволтаична електрическа централа в с. Брягово с кредит от ПИБ. За да може да изтегли втори кредит обаче, трябвало да представи фактури за изразходването на първия по предназначение.  Заемът бил по европейската програма JEREMIE 2 – европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия.

Когато трябвало да представи документацията младият бизнесмен видял, че му липсват документи за разходи за 81 800 лева. Тогава майка му обещала да осигури фактури, които в края на юни 2013-та били изпратени в банката. Оттам одобрили отпускането на заем в размер на 60 000 лева.

Ако двамата бъдат признати за виновни, може да получат от една до шест години затвор и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

 

Подобни статии

Top