Данъчни под прикритие за студентския празник в Пловдив

Данъчни служители наблюдават ресторанти, хотели и увеселителни заведения заради наближаващия студентски празник. Задачата е да се гарантира, че приходите от куверти и туристически пакети ще бъдат декларирани от търговците.

Тази седмица десетки инспектори на НАП Пловдив следят офертите за 8-ми декември, предложени в интернет, а оборотите на вече селектирани заведения в Южна България се следят дистанционно чрез връзката между касовите им апарати и единната електронна система на Агенцията.

В дните около самия празник инспектори ще проверят десетки дискотеки, ресторанти и хотели във всички по-големи градове, които са в обхвата на пловдивската териториална дирекция и особено в курортните населени места, където има концентрирано студентско присъствие.

През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение – постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките.

От НАП напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

 

Подобни статии

Top