Дарение от 300 американски парашута получи Парашутната бригада в Пловдив

brigada9

300 парашута с кръгъл купол МС-6 – американско производство. По договор в дарението от 6.9 милиона долара влизат контейнери, калъфи за оръжието, необходимите документи и подготовка на инструктори от бригадата. Подготовката на българските инструктори на новите парашути е приключила тези дни. Скоковете с тях обаче ще започнат едва догодина.

Те са много подобни с парашутите, с които работихме досега. Отново работим с минимална височина около 400 метра със скорост на пускане на машината до 250 км/ч. Способът на отваряне е същия като на RS-4-4T, т.е. статично въже – въжето с камерата остават в самолета, посочи старши сержант Мирослав Павлов.

По повод празника на парашутистите 18 октомври, бригадата отвори врати за граждани. Имаше много желаещи да изпробват уменията си на учебната площадка. На статичен показ бе изложено част от въоръжението на бригадата, както и високопроходима техника, радиостанции. Освен парашутни скокове, военнослужещите практикуват и скално катерене.

Има големи скални стени във Врачанския балкан, около 400 метра отвесна стена. Стената на Вихрен зимата е предизвикателство, стената на Мальовица. Мальовишкия дял като цяло е много интересен – люлката на българския алпинизъм, обясни младши сержант Николай Кръстев.

С грамоти, медали, купи и предметни награди бяха отличени част от военнослужещите в бригадата. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на загиналите при изпълнение на военния си дълг.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top