Даряват ин витро на 12 жени с репродуктивни проблеми от Пловдив - DC news

Даряват ин витро на 12 жени с репродуктивни проблеми от Пловдив

Резултатите от съвместната благотворителна кампания на Фондация „Искам бебе“ и Читалище „Д-р Христо Аджаров” – Пловдив ще бъдат обявени днес. Акцията стартира на 28 ноември с благотворителен концерт в Пловдивския панаир. Събраните от събитието средства в размер на 5 000 лева ще бъдат дарени за лечението на хора от Пловдив, които отдавна се борят за дете. Ще бъде обявено и разпределението на даренията между нуждаещите се двойки, които ще могат да се възползват от общо десетте процедури, предоставени от трите пловдивски ин витро клиники – АГ болница „Селена”, Ин витро център „Бора” и Медицински център за репродуктивно здраве „New Life”.

Така в навечерието на коледните празници фондацията ще организира в Пловдив поредица от благотворителни инициативи в подкрепа на каузата „Да се раждат повече жадувани деца в България!“. Така ще бъде отбелязана и седмата годишнина на неправителствената организация в града под тепетата.

Днес „Искам бебе организира голям благотворителен щанд на базара за ръчно творчество в МОЛ „Галерия”, ет. 2 – Художествената галерия зад Стената за катерене (до Фитнеса). Тази година ИСКАМ БЕБЕ е благотворителната кауза, която всеки от участниците на базара ще подкрепи с част от продукция си, като я дари за продажба в полза на двойки с репродуктивни затруднения.

„Всеки, който желае да подкрепи двойките, копнеещи за рожба, може да си закупи ръчно направени продукти от нашия щанд“, призовават организаторите.

За децата е предвидена специална благотворителна работилничка, в която те сами ще могат да си направят коледна картичка или играчка за елха.

Днес на щанда ще има представители на фондация „Искам бебе  – Пловдив”, които ще отговарят на въпросите на всеки, който има нужда от информация, свързана с безплодието и начините за преодоляването му.

Дарителите предоставят 2 инсеминации и 8 ин витро процедури. Кандидатите трябва да са пловдивски жители и да имат доказан репродуктивен проблем. При кандидатстване за инсеминациите следва да се представи цветна снимка, доказваща проходимост на маточните тръби. А при желаещите да се възползват от дарените ин витро процедури – да са лица или двойки, които не отговарят на изискванията на държавния „Център за асистирана репродукция” (жени, навършили 43 години, такива с изчерпан яйчников резерв и/или пристъпващи към донорска ин витро процедура) или такива, които вече да са извършили своите 3 неуспешни опита по фонда.

Подобни статии

Top