Даряват къща на многодетно семейство от Пловдив

Даряват къща на многодетно семейство от Пловдив

Нов дом ще подарят на многодетно семейство от Пловдив от Сдружение „България си ти!“ утре.

Официалното дарение  на петчленното семейство Гелеменови ще се състои утре в 10:30 часа пред читалище „Изгрев“ в село Граф Игнатиево. А гласовете на „България си ти!“ ще поздравят младото семейство и жителите на селото. След това  в новия дом на Мариела и Костадин, където ще бъде направен водосвет.

Очаква се да присъстват дарителите, почетни членове на Сдружение „България си ти!“ – г-н Петко Бочаров, Калуди Калудов, Васил Петров, Адриана Николова – Печенката, Сантра, кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, ръководството на Община Марица, кметът на с. Граф Игнатиево Иван Семерджиев, водещи обществени личности, за да превърнат празника многочленното семейство в незабравимо преживяване.

Многодетното българско семейство Гелеменови са надарени с 3 деца – Симона (8 г.), Петко (5 г.) и Митко (3 г.). Те са „под крилото“ на Сдружение „България си ти!“ от 2012 г. Тогава те живеят под наем в пълна мизерия и без ток. А таткото Костадин лови жаби, които продава в ресторанти, за да може да изхранва семейството си.

Разполагат с един газов котлон, с помощта, на който се отопляват, готвят и къпят. Сдружението сбъдва трите им най-големи мечти – да се излекува едното им дете, да сключат брак и да имат собствен дом, както и оказва целогодишна материална и морална подкрепа.

През цялата 2013 г. Сдружение „България си ти!“ събира средства за закупуването на дома на Мариела и Костадин. За целта се проведе DMS кампания, представяне на каузата на баскетболни мачове, мотосъбори и други събития, в които активно участие взеха Националната баскетболна лига, Българската федерация по баскетбол, най-големите мотоклубове в страната. Оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян се включват като участват в рекламния клип за кампанията, както и с дарения.

Сред другите дарители са: министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, кметът на Правец Румен Гунински, хотел „Лилия“-Варна, „Техномаркет“, „Технополис“, спортистите Иван и Ваня Иванови, ПП ГЕРБ и ПП БСП, Райън Лесли, Денис Родман, и други хора, които подпомагат кампанията с безвъзмезден труд.

 

 

 

 

Подобни статии

Top