Да изрисуваме ли стълбите на Каменица, пита кметът във Фейсбук - DC news

Да изрисуваме ли стълбите на Каменица, пита кметът във Фейсбук

Какво мислите за идеята стълбите на Каменица да бъдат украсени с графити, попита кметът на Пловдив Иван Тотев съгражданите си в личния си профил във Фейсбук.

„Събирам идеи сега. И изобщо, дали да се върви в тази посока?“, обръща се към пловдивчани градоначалникът. Към питането си Тотев е приложил и линк към галерия със снимки на 17-те най-красивите рисувани стълби в света, която DCNEWS ви показа преди няколко дни ТУК!

Коментарите под публикацията показват, че гражданите са въодушевени от идеята и повечето от тях я подкрепят. „Много цветно… създава настроение…“, споделя Магдалина Рудова. „И аз съм за креативните хрумвания и всичко, което прави животът ни по-цветен..“, коментира Ева Рушанова.

Маги Караколева пък предлага следното: „Надписи от всички епохи , намерени при разкопки в Пловдив , за да се вижда колко древен е града . Така ще се привличат към посещения на обектите и хора, които не са дошли в града за културен туризъм.“

Освен за стълбището, хората дават и идеи с рисунки да се украсят подлезите и така да се подобри визията на града. Кметът получава все повече похвали за нестандартното си хрумване и за това, че се интересува от мнението на пловдивчани.

Какво ще се случи с емблематичните стълби, предстои да разберем съвсем скоро. Ако искате и вие да се присъедините към дискусията, то още сега дайте вашето предложение.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top