Да помогнем на малкия Дилян, който се бори за живота си!

„Ще тичат ли тези малки крачета?! Ще тичат ли да прегърнат мама с любов?  Ще бяга ли бебчо по детските площадки?  Ще обиколи ли родината, ще опознае ли всяко красиво кътче?  Ще рита ли топка с тате? Днес тези въпроси си задават мама и тате, когато погледнат малкото си бебче, което се бори за своя живот.“ Това е написала в профила си пловдивчанката Красимира Стефанова, която е взела присърце съдбата на малкия Дилян Христов от Русе.

Бебето се намира в пловдивската онкохематология и се бори за живота си. Тук му правят химиотерапии. Момченцето вече е претърпяло една операция за изрязване на тумор, който притиска важни нервни окончания.

Още на третия ден след раждането се разбрало, че бебето не движи дясното си ходило. В навечерието на Коледа в софийска клиника обяснили на родителите, че детето има проблем с долната част на гръбначния мозък и други проблеми. Ядрено-магнитният резонанс обаче показал голям тумор в гръбначния стълб. На 14 януари бебето било оперирано, но медиците не успели да премахнат целия тумор. Затова в момента се прави химиотерапия, за да се намали туморът до минимум.

Лекарите препоръчали операция в Германия. Затова майката подала документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но оттам се бавят с отговора.

„Мили хора, ако желаете да подкрепите малкото юначе, като поставите дарителска кутия в обект, то пишете ни.  Ще направим албум “дарителски кутии“, ще поставяме всяка снимана кутия в него, както и адрес където хората могат да открият такива, за да дарят в подкрепа на детето.
Ако решите, че можете да организирате базар, пишете. От две кампании даряват вещи, играчки, накити, които да помогнат на детето. В този труден за родителите момент, всяка помощ е от огромно значение. Благодарим Ви от сърце, че сте до бебо Герой!  Един ден неговата усмивка, веселия му детски глъч, ще бъде вашата награда! Нима има нещо по-истинско от това, по-скъпо…?!“, пише Красимира.

Към кампанията се присъединиха и от ПФК „Марица“, които на мача си също събираха средства за бебето. Вижте повече ТУК!

Ето и дарителската сметка на малкия Дилян:

ОББ:
IBAN BG61UBBS80021045081040
BIC UBBSBGSF
Титуляр: Дилян Христов Христов

Снимки: Фейсбук

 

Подобни статии

Top