Да помогнем на Мария да проходи!

мария 1

Благотворителна кампания за 28-годишната пловдивчанка Мария Древенлиева организират нейни приятели. Младата жена е пострадала при тежка катастрофа през март, тази година в Пловдив и оттогава е неподвижна. Тя и семейството й спешно се нуждаят от средства, за да заплатят имплантите, укрепващи гръбначния й стълб.

До инцидента 28-годишната Мария Древенлиева е работила в голям хипермаркет. Но един мартенски ден преобръща живота й. След катастрофа, тя е прикована на легло заради счупен между пети и шести прешлен гръбначен стълб. На момичето е направена операция и са й поставени импланти.

Сумата, която трябва да съберат само за поставените импланти, е 8000 лева. Към момента Мария е неподвижна и е прикована на легло. Всеки ден има рехабилитация при нея, както и консумативи, памперси и т.н., разказа  Миглена Трайкова – председател на фондация „Сан Марко М“.

Миглена организира няколко благотворителни акции, от които досега са събрани близо 4000 лева. „Хора с благородни сърца помогнаха, а дори не искат да  се споменават имената им“, допълни Трайкова.

Местният парламент в Пловдив също гласува 1000 лева за момичето. Предложението дошло от общинския съветник Константин Георгиев.

Познавам Мария от дете. Родителите й са ми съседи. След като те се обърнаха към мен, за да им съдействам по някакъв начин, разбира се, че първото нещо, което направих бе да ги свържа с дирекция „Социални дейности“. Много сме им благодарни, от социалната дирекция веднага откликнаха и внесоха предложение да й бъде отпусната максимално възможната помощ.

Лекарите дават големи надежди за възстановяването на Мария, разказа бащата Васко Древенлиев.

В момента тя се чувства добре. Благодарение на рехабилитатор, който идва всеки ден да я масажира, тя започна да прави вече стъпки и да ползва проходилка, споделя с мъка в очите бащата.

Рехабилитацията обаче също струва пари, а семейството е бедно и няма възможност да ги намери. Неколкократно им е спиран тока, отказан им е дори банков кредит, за да заплатят имплантите.

Родителите и приятелите на момичето призовават хората да помогнат, за да се събере сумата от 8000 лева.

Дарителската сметка за лечението на Мария е:
BIC CODE: BUINBGSF
IBAN: BG65BUIN95611000455399
Мария Васева Древенлиева

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top