Да помогнем на Тина да оздравее! - DC news

Да помогнем на Тина да оздравее!

Да помогнем на Тина да оздравее

29-годишната Тина Гачева се нуждае от спешна операция в чужбина. Жената е с диагноза рак на Лимфом на Ходжкин, която е потвърдена както от български, така и от турски медицински специалисти. За лечението на Тина е открита банкова сметка, в която семейството моли всеки, който има възможност да окаже съдействие за набирането на необходимите средства.

Месец април се оказва тежък Тина Гачева, когато тя разбира, че е болна от Лимфом на Ходжкин. Лекари в турска клиника премахват по оперативен начин лимфома, след което я подлагат на химиотерапия. От болницата отбелязват прогрес, но след месеци вливки се появават усложнения.

Докторът ми спря химиотерапията и ми назначи отново скенер. Той показа отново надут лимфом и разсейки под лявата мишница. Болеста е резистирала. Започнахме отново химиотерапия с нови лекарства. И сега лежа по 6 дни в турската клиника, обяснява Тина.

На Тина и предстои още един курс на химиотерапия. След това й назначават присаждане на костен мозък с още 4 вливки в Турция, което ще струва 72 хиляди евро.

До момента нямаме още ДСМ (дарителско съобщение), защото трябва да се съберат необходимите документи, което става бавно. Ако се направи ДМС вероятно парите ще се съберат по-бързо. До момента начинът е като се слагат дарителски кутии или хората внасят пари в банковите сметки, обясни Тина.

В социалната мрежа Фейсбук има и страница „Да помогнем на Тина”. Там се отчитат всички събрани средства, които до момента са 30 хиляди евро. Необходими са още близо 42 хиляди.

 

 

Подобни статии

Top