Да се слеят ли Ботев и Локо в кризата, щом може за ЦСКА и Литекс?

Ако се стигне до безпрецедентното обединяване на елитните ЦСКА и Литекс, за да запазят „армейците“ мястото си в групата и да изчистят десетките милиони дългове, логичният въпрос е защо и пловдивските Ботев и Локомотив не го направят и по този начин също да зачертаят дългове и по-лесно да съществуват.

Вече и за малките деца е ясно, че България е страната на абсурдите и подобно безобразно съглашение между „червените“ и ловчанлии най-вероятно ще се сбъдне.

В Пловдив също няма достатъчно мощен бизнес, който да издържа 2 отбора в „А“ група. Много от хората дори спряха да ходят по мачове, защото там ще гледат безобразен футбол на някакви подобия на стадиони.

Подобна схема за радост в Пловдив никога не може да се случи между двата най-големи противника. Феновете никога няма да го допуснат – все едно в Шотландия да се обединят Рейндъжрс и Селтик!

Остават надеждите да се намерят пари, да се довършат стадионите, да се развият школите и оттам и двата пловдивски отбора да набират собствени кадри, за да прогресират на родната сцена, пък и да продават качествен материал в чужбина.

снимка: bsport.bg

Подобни статии

Top