Да спасим 25-годишната Ива!

Да помогнем на Ивелина!

Да помогнем на Ива живее, призовават близките и приятелите на 25-годишната студентка Ивелина Иванова. Тя е болна от рак на лимфните възли и за лечението й в испанска клиника са необходими 60 000 евро – сума, непосилна за нейното семейство.

Диагнозата на Ива е поставена през 2011 г. Въпреки проведените в България химиотерапии, лъчетерапии, автоложна и алогенна трансплантация на стволови клетки, болестта не е овладяна. В момента болестта е в четвърти, последен стадий на развитие, развиват се метастази по костите.

У нас повече не може да й се помогне и със събраните от близки и приятели 25 хиляди лева Ива заминава за Испания, където в Университетска клиника „Навара” за лечението й ще приложат имунотерапия. Над 4 400 евро са стрували само изследванията, 2 200 евро е всяка от двете вливки, които трябва да се направят за имунотерапията и 1 500 евро струва венозен катетър, чрез който ще бъдат направени тези вливки.

Скоро братът на Ива, 23-годишният Милен Иванов ще замине за Испания, за да й стане донор на стволови клетки за провеждане на имунотерапията,която дава на близките надежда.

Миглена Трайкова от фондация „Сан Марко”, която помага за набирането на средства за лечението на Ива обясни, че операцията в испанската клиника ще бъде извършена около два месеца след вливанията. Освен това при внесени 20% от сумата, за интервенцията се подписва план за разсрочено плащане.

Предстоят още благотворителни акции за набиране на средства. Можете да помогнете за набирането на необходините 60 000 евро и чрез SMS с текст DMS IVELINA на номер 17 777 или да преведете пари на дарителска й банкова сметка.

 

Подобни статии

Top