ДБГ: Няма напрежение между нас и ДСБ в Пловдив

shishkov_savina (3)

„Не можеш да говориш за нов проект, ако продължаваш да се седиш в стария. Глупак е този които напуска и руши старата си къща, без да е построил нова.“ – това бе коментарът на пловдивския депутат от ДБГ доц. Димитър Шишков по повод изказванията на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, че коалицията е изчерпана и е необходима нова дясна формация.

Между ДБГ и ДСБ в Пловдив няма напрежение, въпреки търканията по високите етажи на блока, коментира председателят на Общинския съвет и в лидер на ДБГ в града под тепетата Савина Петкова.

Преговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ за ускоряване на реформите в държавата продължават тази сряда, коментираха още доц. Шишков и колегата му от ДБГ Димитър Танев. По думите им в много от секторите е необходимо да се направят промени.

Една от сферите, в които реформата е най-необходима, е здравеопазването. Инвалидните пенсии стигнаха милиард и половина, докато преди няколко години държавата плащаше до 200 млн. годишно.

Явно става въпрос за престъпен бизнес с този тип пенсии. Очаквам другата седмица социалният министър Ивайло Калфин да внесе в парламента новата методика за определяне на инвалидните пенсии и да се пресече този процес, допълни Танев.

Съдебната система, образованието, електронното управление и енергетиката са останалите сектори, където трябва да се начертаят ясно промените и да се реализират в дадени срокове, категорични са депутатите.

„Много неща не ни харесват, но оставаме да се борим, тъй като искаме да променим нещата“, заяви доц. Шишков. „Как ще бъдем коректив, ако сме в опозиция?“, попита той и допълни, че блокът не може да става заложник на нечий президентски амбиции или на някоя определена партия, която влиза в него.

Шишков бе категоричен, че ако представители на ДСБ са излезли в опозиция, то трябва да върнат всички облаги, включително служебните държавни автомобили.

 

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top