ДБГ: Проблемът на Москов е в комуникацията

„Подкрепям министър Москов, но подкрепям и Лекарския съюз.“ Това заяви днес депутатът от Реформаторския блок д-р Димитър Шишков. По думите му явно здравният министър има проблем с комуникацията и най-доброто било той да седне и да преговаря с медиците, за да се изчисти проблема.

„За мен д-р Петър Москов е много умен човек, но има особености в характера“, допълни д-р Шишков. Според депутата от ДБГ изходът бил в преминаването на лекарите на заплати, а не както досега, да чакат на клиничните пътеки. „България е единствената страна в Европа, в която лекарите сами осигуряват заплатите си. Ако един лекар е на заплата и към нея има съответните бонуси и добавки, той ще мисли много повече за лечението на пациентите си, отколкото как да докара приходи по някоя клинична пътека“, коментира народният представител. Така стигаме до абсурда 2 милиона хоспитализации при по-малко от 7 милиона души население, добави той.

Според него средствата, които се давали за здраве тази година  наистина били повече от миналата.

Шишков посочи, че засега ДБГ все още няма своя кандидатура за президент. Според него ръководството на партията ще изслуша мнението на своите членове и симпатизанти и едва тогава ще излезе с решение. В ДБГ държим на обща кандидатура за целия Реформаторски блок, няколко пъти подчерта Шишков и бе подкрепен от лидера на партията Меглена Кунева, която днес бе в Пловдив.

Самата Кунева  бе категорична, че няма апетити за президентския пост. „Съвсем отскоро – от месец и половина, съм министър на образованието и смятам да хвърля всичките си усилия в тази посока“, подчерта Кунева.

Подобни статии

Top