Двама крадци в ареста, задигнали турски GSM в Бачково

83-годишна измамиха по телефона мними лекари

Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на двама крадци-гастрольори в Бачково. Двамата откраднали джиесем от лек автомобил в селото.  48-годишният Тодор Д. от София е обвинен в кражба в условията на опасен рецидив. Другият крадец – Евгени М., също от София, е с обвинение за кражба в условията на повторност.

Двамата пишман обирджии били задържани на 14 февруари при акция в Бачково Бачково заради зачестили кражби на вещи от автомобили. Тодор и Евгени били забелязани до лек автомобил, марка „Хюндай“, с турска регистрация, паркиран на пътя за Бачковския манастир. Те успели да отворят колата със специално бяло пластмасово устройство с бутон, задигнали от купето мобилен телефон и били задържани. Тодор и Евгени поддържали връзка помежду си чрез хендсфри слушалки.  Двамата обвиняеми са осъждани и преди за кражби.

По искане на Районна прокуратура-Асеновград съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите.  Определението на Районен съд-Асеновград може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.

 

Подобни статии

Top